Shungite is een meteoor van ca. 2 miljard jaar oud en heeft een ongewone samenstelling en structuur. In Rusland is op medisch en ecologisch gebied veel ervaring opgedaan met Shungite.
In 1985 ontdekte wetenschappers dat Shungite fullerenen bevat. Fullerenen zijn geheel uit koolstof bestaande moleculen, in de vorm van een holle bol.
Daarvoor waren wetenschappers zich alleen bewust van drie vormen van koolstof: Diamant, Grafiet en Carbyne. In 1996 is de Nobelprijs voor Scheikunde toegekend aan de ontdekkers van fullerenen.

Fullerenen hebben een antioxiderende werking en verminderen de concentratie vrije radicalen die in het lichaam kunnen leiden tot vernietiging van cellen, versnelde veroudering, schade aan de huid, hartaandoeningen en kanker. Vrije radicalen worden met name veroorzaakt door luchtverontreiniging, kunstmatige toevoegingen aan voeding, stress en zware metalen.
 
Shungite kan voor veel doeleinden gebruikt worden zoals voor water en luchtzuivering, bescherming van mensen tegen elektromagnetische straling en het versterken van het immuunsysteem.
 
Tevens is Shungite een materiaal dat een actieve interactie aangaat met elektromagnetische velden van verschillende aard zoals  geopatische straling,  (aardstralen, straling uit geologische breuklijnen, radioactieve straling), zonne-energie, bio-velden (computer, dect, gsm), antropogene hoge frequenties (door de mens gemaakte hoge frequenties zoals WiFi 2.4 GHz)

 


Reiniging:


Omdat Shungite veel negativiteit opneemt is het goed om de steen regelmatig en soms dagelijks te reinigen. Dit kan op de volgende manieren: door aarding, (zon) licht en lucht.
Voor aarding: leg het op een geaarde metalen leiding (waterleiding, centrale verwarming)
(Zon) licht en open lucht: ca 4 tot 24 uur voor activatie.
 
Vermijd gepolijste Shungite met water, dit kan zijn glans verliezen.

Ruwe Shungite kan afgeven. Vind je dit vervelend dan kan je de steen gewoon even wassen met water (eventueel handzeep) en een tandenborsteltje.

Gunstige effecten en eigenschappen van Shungite:
 
-zeer aardend (stimuleert het 1e chakra)
-werkt op het emotionele, mentale en spirituele lichaam
-werkt op het immuunsysteem
-bij allerlei allergieën
-neutraliseert ruimtes met elektromagnetische straling
-werkt antibacterieel
-bij alle mogelijke huidaandoeningen
-antioxiderende invloed
-extreem water zuiverend
-herstelt snijwonden sneller
-balanceert de aura
-rustgevend
-bij stress en depressies
-energetisch reinigend
-bij alle chronische aandoeningen
-gedraagt zich als supergeleider voor elektrische stroom
-bescherming tegen elektromagnetische straling
-gunstige invloed op fysiek en psychisch herstel
-absorbeert negatieve energie gelijkend aan Tachyon

Edelsteenwaterstaaf Shungite

 

Deze Edelsteenstaaf bevat: Bergkristal, dat de verbinding met Moeder Aarde ondersteunt wat resulteert in helderheid, zelfbewustzijn en een gebalanceerde energie huishouding.(*)

Verpakt in een kartonnen omhulsel, inclusief flyer. De edelstenen zijn waar mogelijk fairtrade en gemmologisch goedgekeurd (GKS seal).  
 

Gebruiksaanwijzing
Plaats de goed afgespoelde glasbuis met edelstenen voorzichtig in een karaf met kraanwater. Na 15 - 30 minuten is het edelsteenwater gebruiksklaar, de i’nformatie van de edelstenen is dan voldoende opgenomen in het water. Je kunt het water blijven aanvullen na gebruik.
 

Edelsteenwater

Edelsteenwater kan voor diverse toepassingen gebruikt worden, bv om aan badwater toe te voegen, te drinken, als mondwater, in een verstuiver voor reiniging van ruimtes, aura en meridianen. Hildegard von Bingen bedacht vele toepassingen voor edelsteenwater. Edelsteenwater oefent een positief effect uit op lichaam en geest. Omdat het edelsteenwater een tijdje in je lichaam aanwezig blijft werkt edelsteenwater vaak sneller en intensiever dan uitwendig aangebrachte edelstenen op de huid.

Tips: Strik de staaf vast aan je karaf om breuk te voorkomen bij het inschenken.

Gebruik een transparante karaf om de edelstenen mooi te tonen. Gebruik een fles van violetkleurig glas om het water langer vitaal te kunnen bewaren.

 

 

 

Shungiet beschermer tegen straling (EMF) en straling van het omstreden 5G netwerk.

 


OMSCHRIJVING

 

Mooie schijf van 12 mm van echte Shungiet uit Karelië in Rusland.
De schijf bescherm tegen alle soorten van straling op je GSM, maar ook op je laptop, tablet, tv en alle andere apparaten die met straling werken zoals b.v. een computermonitor.